Over Meijer’s

De praktijk van Meijer’s wordt gedreven door mr. Harm-Jan Meijer. Na zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen (1983-1989) is hij inmiddels ruim 31 jaar werkzaam in de advocatuur. Aanvankelijk bij een middelgroot kantoor in Midden-Nederland. Van 1998 tot begin 2021 was hij als advocaat en partner verbonden aan een groot kantoor in Noord-Nederland.

In maart 2021 heeft Harm Jan besloten om Meijer’s te starten, ingegeven door de wens om op meer persoonlijke wijze invulling te geven aan het ondernemerschap en betrokkenheid bij zijn cliënten.

Zijn jarenlange ervaring heeft hem geleerd dat cliënten niet altijd gebaat zijn bij een juridische beslechting van geschillen. Vanuit die overtuiging is inmiddels ook ‘mediation’ een onderdeel van de praktijkvoering, waarbij Harm-Jan niet alleen beschikbaar is om zelf als mediator op te treden, maar ook om deelnemers bij een mediation te begeleiden.

Het accent ligt in de praktijk op bijstand aan ondernemers, waarbij advisering en werkzaamheden op het gebied van ondernemingsrecht en contractenrecht de boventoon voeren. Meijer’s beschikt daarbij over nauwe contacten met andere advocaten en disciplines om – indien nodig – mee samen te werken.

Harm-Jan was daarnaast jarenlang lid van de Raad van Discipline (hofressort Arnhem-Leeuwarden) en bestuurlijk binnen de advocatuur actief als lid van de Raad van de Orde van Advocaten Noord-Nederland.
 

account_balance

Harm-Jan Meijer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– Ondernemingsrecht
– Insolventierecht

Deze registratie verplicht hem om ieder kalenderjaar volgens de normen van de NOvA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Verder is hij lid van de Vereniging voor Insolventierecht Advocaten (INSOLAD).